Hypotheekrente laag ondanks coronacrisis

 

De hypotheekrente – die de afgelopen jaren steeds verder is gedaald – steeg door de coronacrisis in het voorjaar van 2020 voor het eerst in jaren. De crisis zorgde voor onzekerheid op de financiële markten. Geld lenen werd duurder, en daarom gingen de rentes omhoog. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft toen ingegrepen om te voorkomen dat de rentes te ver omhoog zouden schieten. Door steunpakketten beschikbaar te stellen heeft de ECB ervoor gezorgd dat er genoeg geld beschikbaar blijft om uit te lenen, waardoor de stijging van de rentes weer stabiliseerde.

 

Na het ingrijpen van de ECB durfden geldverstrekkers de rentes weer te verlagen. De hypotheekrentes liggen inmiddels weer bijna op het niveau van voor de crisis. De rentes die 30 jaar vaststaan, zijn zelfs lager dan ooit. De verwachting is dat de hypotheekrente de komende tijd op het huidige lage niveau blijft. Of de hypotheekrente ook in 2021 zo laag zal blijven is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ontwikkeling van de coronacrisis, de Brexit en de concurrentie op de hypotheek- en woningmarkt.

 

Als je je afvraagt wat de huidige ontwikkelingen van de hypotheekrentes betekenen voor jouw hypotheek, neem dan even contact met ons op.