Vermogensverdeling

Bij een scheiding moet in kaart worden gebracht wat jullie allemaal bezitten – denk bijvoorbeeld aan de woning, de inboedel, de auto en de gezamenlijke verzekeringen.

Huis en hypotheek

Bij een scheiding moeten veel praktische zaken worden geregeld, waaronder ook je woonsituatie en de financiën die daarmee samenhangen. Als je een eigen woning hebt moet worden bepaald of één van jullie daar blijft wonen. Als dat niet zo is moet de woning worden verkocht en de opbrengst verdeeld. Als jij of je partner besluit er te blijven wonen, moet de ander uitgekocht worden. De waarde van de woning zal met een onafhankelijke taxatie worden bepaald. Degene die in de woning blijft wonen zal dit met eigen middelen of door een verhoogde of nieuwe hypotheek moeten regelen.

De Adviseurs zorgen ervoor dat deze zaken, ook voor later, goed en duidelijk geregeld zijn.

Inboedel

Bij de verdeling van de inboedel wordt gekeken naar wat is vastgelegd in bijvoorbeeld het samenlevingscontract of de huwelijkse- of partnerschapsvoorwaarden. Ook zijn bepaalde dingen wettelijk vastgelegd. De Adviseurs zoeken alles voor je uit en helpen je bij het verdelen van de inboedel.

Verzekeringen

Je partner en jij hebben misschien samen verzekeringen afgesloten. Sommige van deze verzekeringen vertegenwoordigen een bepaalde waarde, en die waarde moet verdeeld worden. Dat is bijvoorbeeld het geval bij spaar- of beleggingsverzekeringen en bij lijfrenteverzekeringen. Andere verzekeringen moeten worden opgezegd of aangepast.